Airco installateurs Antwerpen

Bent u op zoek naar betrouwbare en professionele airco installateurs uit de omgeving van Antwerpen? Alle informatie over het vinden van geschikte airco installateurs in Antwerpen vindt u op deze pagina.

Prijzen van airco installateurs Antwerpen

Er zijn 3 basisonderdelen die de totale kosten bepalen voor het plaatsen van een airco.

  • De voorrijkosten
  • De arbeidskosten
  • Het type airco

Benieuwd naar de installatiekosten van een airco in Antwerpen? In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde installatiekosten per type airco.

Type airconditioningGemiddelde installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airconinditioning€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airconditioning€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airconditioning zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg

Het uurtarief van airco installateurs uit Antwerpen bedraagt gemiddeld € 55. Een airco installateur is gemiddeld een halve dag bezig met de installatie van uw airco.

Prijzen airconditioning Antwerpen

Benieuwd naar de kosten van een airconditioning? Wij hebben voor u de gemiddelde kosten per type in onderstaande tabel weergegeven.

Soort AirconditioningGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airconditioning€ 350 - € 600

Vergelijk en bespaar tot 40% op uw airco installatie

Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het installeren van een airconditioning? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van airco specialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil tussen airco installateurs kan oplopen tot wel 40%. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, gedaan in 2 minuten en al binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco installateurs uit Antwerpen aan

Split airco Antwerpen

Airco installateurs uit Antwerpen: wat is het voordeel?

Als u een airco aanschaft wilt u er natuurlijk jarenlang plezier aan beleven. Dit kan alleen als uw airco goed geïnstalleerd wordt. In de praktijk blijkt er namelijk nogal eens wat mis te gaan als mensen zelf een airco installeren. Daarom is het verstandig om een expert het werk te laten uitvoeren. Als u kiest voor een airco installateur uit uw regio, dan brengt dit interessante voordelen met zich mee. Doordat uw airco installateur geen lange afstanden af hoeft te leggen, zijn de voorrijkosten laag. Daarnaast is het verstandig een lokale airco specialist in te schakelen. Hij heeft al kennis van het installeren van airco’s bij u uit de buurt.

Airco installateurs Antwerpen

6 Tips bij de aanschaf van uw airco

Voor u uw airco laat installeren, is het verstandig om op een aantal punten te letten. Zo kiest u gemakkelijk de juiste airconditioning voor uw situatie.

1. Alleen koelen of ook verwarmen?

Wilt u alleen verkoeling in de zomer of wilt u uw ruimte ook verwarmen tijdens de koude wintermaanden? Deze vraag is bepalend voor de keuze van het type airconditioning.

2. Het geluid

Let goed op het geluid dat de airconditioning maakt. Als u een airco in uw slaapkamer wilt plaatsen, moet deze natuurlijk wel stil genoeg zijn. Houd bij de keuze van uw airconditioning ook rekening met uw buren. Check voor aanschaf het geluidsniveau van de buitenunit.

3. Let op de luchtfiltering

Niet alleen de temperatuurregeling, maar ook de luchtfiltering is een belangrijke functie van moderne airco’s. In de lucht zweven namelijk veel stofdeeltjes en vieze geurtjes rond. Let dus op of uw airco voorzien is van een goed luchtfilteringssysteem.

4. Bepaal de juiste capaciteit

Als u een airco aanschaft is het belangrijk om naar de koelcapaciteit te kijken. Een airco met een te klein vermogen bereikt nooit de gewenste temperatuur. Een airco met een te groot vermogen zorgt juist voor grote temperatuurverschillen en een hoge

5. Let op het energieverbruik

Let bij het zoeken ook op het energiegebruik van uw airconditioning. Sommige airco’s vreten energie en andere zijn juist zeer energiezuinig.

6. Certificaat koeltechniek


Het afpersen en vacumeren van een airco moet uit milieuoverwegingen sinds 2010 altijd gedaan worden door een erkende en gecertificeerde airco installateur. Als uw installateur zo’n certificaat heeft betekent dit dat hij veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit garandeert.

Bespaar tot 40% op airco installateurs uit Antwerpen

Zoekt u airco installateurs in de buurt van Antwerpen? Dan is het verstandig om de prijzen goed te vergelijken. De prijsverschillen kunnen oplopen tot 40%. Hoe u geld bespaart? Vraag nu tot wel 6 offertes aan van erkende airco specialisten in en rondom Antwerpen. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk ze en kies de voordeligste eruit. De aanvraag is binnen 2 minuten afgerond en al binnen 2 werkdagen krijgt u respons. Daarnaast is uw verzoek geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco installateurs aan

Airco installateurs Antwerpen Offerte aanvraag