VRF-systeem

Een VRF-systeem zorgt ervoor dat al uw ruimtes het hele jaar door het gewenste klimaat hebben. Van handige tips tot een prijsindicatie: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat kost een VRF-systeem?

De prijzen van een VRF-systeem liggen ver uiteen. Dit komt omdat het systeem veel buiten en binnenunits omvat. Wat een VRF-systeem kost wordt duidelijk aan de hand van uw specifieke wensen. De prijzen kunnen verschillen van € 5.000 voor een klein gebouw tot € 5 miljoen voor grote winkelcentra of warenhuizen.

Wat is een VRF-systeem?

VRF wordt ook wel ‘Variable Refrigerant Flow’ genoemd. Een VRF-systeem is een volledig klimaatsysteem die tegelijkertijd verschillende ruimtes kan koelen en verwarmen. Een VRF-systeem is geschikt om complete gebouwen te koelen, verwarmen en ventileren.

Bespaar 40% op de installatie van uw VRF-systeem

De prijzen tussen VRF-systemen verschillen erg veel van elkaar. Bent u benieuwd hoeveel een VRF-systeem kost in uw geval? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij gerenommeerde aircospecialisten bij u uit de buurt. Door de hevige concurrentiestrijd tussen airco aanbieders loopt het prijsverschil tussen de aircospecialisten op tot wel 40%. Door offertes te vergelijken bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag van offertes is gratis en volledig vrijblijvend. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen neemt de aircospecialist contact met u op. U krijgt duidelijk inzicht in de prijs van een VRF-systeem zonder dat u ergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt

VRF-systeem

Waar is een VRF-systeem geschikt voor?

Een VRF-systeem is geschikt voor verschillende soorten ruimtes. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien waar een VRF-systeem een goede optie zou kunnen zijn voor de klimaatbeheersing.

 • Kantoorpanden
 • Winkelcentra
 • Warenhuizen
 • Ziekenhuizen
 • Restaurants
 • Particuliere woningen

Hoe werkt een VRF-systeem?

Er zijn heel veel verschillen tussen VRF-systemen. Toch is het basisprincipe altijd hetzelfde. Een VRF is vooral geschikt voor grote gebouwen waarin er tegelijkertijd vraag is naar koele lucht en warme lucht in verschillende ruimtes. Doordat VRF-binnenunits gekoppeld zijn aan de buitenunits is het mogelijk om elke ruimte te koelen of te verwarmen.

Afhankelijk van welke temperatuur ingesteld wordt in de desbetreffende ruimte stuurt het VRF-systeem een bepaalde hoeveelheid koelmiddel naar de binnenunit. De temperatuur van de lucht die uit de binnenunits komt wordt door een ventiel in de binnenunit geregeld. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur per ruimte te laten verschillen. Het ventiel bepaalt namelijk hoeveel koelmiddel er naar de binnenunit gaat.
Doordat de buitenunits van een VRF-systeem een frequentiegeregelde compressor hebben, wordt er precies de juiste hoeveelheid energie en koelmiddel geleverd die er nodig is. Omdat een VRF-systeem dit kan bespaart u veel energie.

Waarom een VRF-systeem?

Er zijn een aantal redenen om voor een VRF te kiezen namelijk:

 • Groot vermogen. Mogelijkheid veel binnenunits te koppelen aan het systeem.
 • Groot bereik. Doordat een VRF-systeem een grote centrale leiding heeft van waar kleinere leidingen vertrekken, heeft een VRF-systeem een heel groot bereik zonder vermogen te verliezen.
 • Centraal besturingssysteem. Een VRF heeft een centraal systeem van waaruit je alles regelt. Hierdoor is het makkelijk om het juiste klimaat in elke ruimte van een gebouw te regelen.
 • Koelen en verwarmen. Een van de grootste voordelen aan een VRF is dat 1 systeem meerdere ruimtes tegelijkertijd kan koelen en verwarmen.
 • Energiezuinig. Doordat dit systeem een frequentiegeregelde compressor heeft wordt er altijd de juiste hoeveelheid energie gebruikt. Hierdoor is een VRF-systeem energiezuinig tegenover ander soort airco systemen.

VRF-systeem units

Bespaar tot 40% op uw VRF-systeem

Een VRF-systeem kopen? Let dan op dat u niet teveel betaald. U kunt de prijs laag houden door gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan te vragen bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De prijsverschillen tussen airco specialisten kan oplopen tot wel 40%. U bespaart dus veel geld door offertes te vergelijken. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. Start vervolgens de vergelijking en vind snel de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten uit uw buurt