Vaste airco

Een vaste airco zorgt voor een koele kamer tijdens de hete zomermaanden en houdt u warm tijdens koudere dagen. Van prijsinformatie tot overzichten van de soorten vaste airco’s: op deze pagina vindt u alle informatie.

Hoe duur is een vaste airco?

Een vaste airco biedt een lange termijn oplossing voor uw klimaatprobleem. Bent u benieuwd hoeveel u betaalt voor een vaste airco? In onderstaande tabel vindt u alle soorten vaste airco’s met de bijbehorende richtprijzen.

Soort aircoGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800 bij 2 binnenunits
Per extra binnenunit + € 800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200

Bespaar tot 40% op de installatie van uw vaste airco

Voor elke vaste airco is er weer een andere prijs. Wilt u weten hoeveel een vaste airco in uw situatie kost? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van erkende aircospecialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil tussen deze aircospecialisten loopt op tot maar liefst 40%. U bent dus ook nog eens goedkoper uit. De aanvraag is al binnen 2 minuten verzonden. De airco specialisten nemen vervolgens binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen te bespreken. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Door de offertes krijgt u duidelijk inzicht in de prijzen, zonder dat u ergens aan vast zit. Daarnaast blijven uw gegevens privé en worden deze alleen gebruikt voor het aanvragen van de offertes.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt

vaste airco offerte

Wat is een vaste airco en wat zijn de voordelen hiervan?

Een vaste airco is een airco installatie die niet te verplaatsen is. Deze airco heeft vaak een groter koelvermogen en gaat een stuk langer mee dan een mobiele airco. Bent u van plan een vaste airco te plaatsen? Een vaste airco biedt verschillende voordelen ten opzichte van een mobiele airco.

  • Krijgt uw kamer goed en snel op de gewenste temperatuur.
  • Maakt relatief weinig geluid.
  • De meeste vaste airco’s kunnen ook verwarmen.
  • Een vaste airco filtert de lucht.

Wat voor soort vaste airco past bij uw wensen?

Bent u van plan een vaste airco te kopen? Hieronder vindt u een aantal tips die u helpen om de juiste vaste airco te vinden.

Tip 1. Houd rekening met de plaatsingsruimte van uw vaste airco

Bij de aanschaf van een vaste airco is het verstandig eerst goed na te denken waar u de airconditioner wilt plaatsen. De ruimtes in huis vragen vaak om verschillende koel- of verwarm opties. Bij de aanschaf van een airco voor uw slaapkamer is het daarnaast verstandig om op te letten of de airco weinig geluidshinder geeft. Daarnaast is het verstandig om een airco aan te schaffen met voldoende koelvermogen.

Tip 2. Kies het juiste koelvermogen voor uw vaste airco

Wilt u een vaste airco kopen? Dan is het belangrijk om van tevoren na te gaan hoe groot de ruimte is die u wilt koelen. Een airconditioner heeft namelijk een beperkt koelvermogen. Is het koelvermogen te klein? Dan bereikt de airco nooit de gewenste temperatuur. Is het koelvermogen van uw vaste airco te groot? Dan krijgt u temperatuurschommelingen en riskeert u een hoge  energierekening. In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde koelvermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

Tip 3. Kies de juiste soort vaste airco

Nu u weet in wat voor ruimte u de airco wilt laten plaatsen en wat voor koelvermogen de airco moet hebben, komt u bij misschien wel de belangrijkste keuze: het soort airco. Er zijn verschillende soorten vaste airco’s, maar welke past het best in uw situatie? Hieronder vindt u de verschillende soorten vaste airco’s met een korte omschrijving.

Split airco

De meest gekozen vaste airco is een split airco. Dit is een airconditioning die uit 2 delen bestaat. Het binnendeel houdt uw ruimte op de juiste temperatuur en het buitendeel fungeert als motor voor de binnenunit. Doordat een split airco een buiten- en een binnenunit heeft is de binnenunit relatief stil.

vaste split airco

Multi split airco

Wilt u meerdere ruimtes koelen? Dan is een multi split airco de beste optie voor u. Een multi split airco werkt in principe hetzelfde als een split airco. Echter kunt u bij een multi split airco meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit. Een multi split airco heeft vaak een groter koelvermogen nodig en is een stuk duurder dan een split airco.

Airco zonder buitenunit

Heeft u geen plaats voor een buitenunit?Dan is er toch een vaste oplossing die uw ruimte het hele jaar door op de gewenste temperatuur houdt. Een airco zonder buitenunit wordt ook wel een monoblock airco genoemd. Deze vaste airco’s worden vaak aan de muur geïnstalleerd. Dit klinkt heel positief. Toch kiezen weinig mensen voor deze optie omdat deze airco een stuk duurder is dan een standaard split airco. Dit komt omdat het installeren van deze airco’s een stuk lastiger is.

vaste airco zonder buitenunit

vaste airco VRF-systeem

VRF-systeem

Wilt u een professioneel klimaatsysteem? Dan is een VRF-systeem een goede oplossing. Een VRF-systeem is namelijk een compleet klimaatsysteem die kan verkoelen en verwarmen. Dit systeem kan ook verschillende ruimtes tegelijkertijd verkoelen en verwarmen. Een VRF-systeem wordt meestal gebruikt voor grote gebouwen, zoals kantoren.

Een vaste airco kopen? Bespaar tot 40% op de installatie van uw vaste airco

Een goede vaste airco zorgt ervoor dat u van een heerlijk klimaat kunt genieten in uw ruimte. De volgende stap is het vinden van een geschikte airco specialist die u advies op maat geeft over de geschikte vaste airco voor uw situatie. Vraag tot 6 offertes aan van betrouwbare airco specialisten bij u uit de buurt. U vult de offerteaanvraag binnen 2 minuten in  en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Daarnaast is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt