Split airco

Bent u van plan een split airco te kopen? Een split airco zorgt ervoor dat de temperatuur in uw kamer altijd aangenaam is. Van handige tips tot alle prijzen: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat kost een split airco?

Door een split airco te plaatsen, creëert u altijd een aangenaam klimaat. Belangrijk is wel om een airco te kiezen die bij uw situatie en wensen past. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van het vermogen van de airco en de bijbehorende kosten.

VermogenGemiddelde prijs incl. Installatie voorrijkosten en btw
2.5 kw ruimtes tot 70 m³€ 1.100
3.5 kw ruimtes tot 120 m³€ 1.650
5.0 kw ruimtes tot 170 m³€ 2.100
7.0 kw ruimtes tot 240 m³€ 2.500

Bespaar 40% op de installatie van uw split airco

De prijzen tussen split airco’s verschillen nogal van elkaar. Wilt u weten hoeveel de installatie van deze airco kost, zodat u er snel van kunt genieten? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van erkende aircospecialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil van een split airco loopt op tot wel 40%. U bent dus ook nog eens goedkoper uit. De aanvraag van offertes is gratis en volledig vrijblijvend. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen neemt de specialist contact met u op. U krijgt duidelijk inzicht in de prijzen, zonder dat u ergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt

Split airco

Prijsvoorbeelden

Om de prijzen te verduidelijken, vindt u hieronder 3 verschillende situaties.

Basis split airco

Heeft u een slaapkamer of een andere ruimte met een oppervlakte tot 70 m³, waar niet te veel licht binnenkomt? Kies dan voor een split airco met een vermogen van 2.5 tot 3.5 kw. Een airco met dit vermogen is perfect voor een kleine ruimte. Deze split airco’s zijn al beschikbaar vanaf € 800, inclusief btw en installatiekosten.

Gemiddelde split airco

Heeft u een grotere ruimte die u wilt koelen? Kies dan voor een split airco met een vermogen tussen de 3.5 en 5.0 kw. De keuze voor het vermogen hangt natuurlijk af van de grootte van uw ruimte. Het is echter ook verstandig om rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht die  binnenkomt en of de ruimte goed geïsoleerd is. Wilt u een split airco plaatsen in uw kantoor? Houd er dan rekening mee dat apparaten, zoals computers veel warmte afgeven. Ook dan is het verstandig om voor een sterke airco te kiezen. Een split airco met een gemiddeld vermogen kost ongeveer € 1.600, inclusief btw en installatiekosten.

Luxe split airco

Is de ruimte die u wilt koelen groot, of wilt u een ruimte koelen met veel apparaten? Kies dan voor een split airco met minimaal 5.0 kw vermogen. Het prijsverschil tussen deze krachtige airco’s is groot. Het merk, maar ook de keuze tussen een plafond of wandairco spelen hier een grote rol. Een krachtige, luxe split airco kost gemiddeld € 2.000, inclusief btw en installatiekosten.

split airco woonkamer

4 keuzes die de prijs van een split airco beïnvloeden

Hoeveel u betaalt voor uw split airco, hangt voor een groot deel af van uzelf. Hieronder staan 4 punten die de prijs van uw airco beïnvloeden.

1: Wand of plafond airco

De eerste keuze die de prijs van uw airco beïnvloedt, is de keuze tussen een wand of een plafond airco. In de meeste gevallen kiest men voor een wandairco. Het voordeel van een wandairco is dat deze in elke ruimte te plaatsen is. Het voordeel van een plafond airco is dat deze de lucht beter verspreidt vanwege de centrale ligging in de ruimte. Een plafond airco is vaak wel een stuk duurder. Dit komt doordat het installeren van deze airco’s een stuk lastiger is. Een wandairco kost gemiddeld € 1.650. Een plafond airco kost gemiddeld € 2.800. Beide prijzen zijn inclusief btw en installatiekosten.

2: Zelf installeren of de installatie uitbesteden

Bent u handig? Dan kunt u ervoor kiezen uw airco zelf te installeren. Pas wel op, het vacumeren en bijvullen van de airconditioning dient u altijd over te laten aan een gecertificeerde aircospecialist. Een airco bijvullen en zelf vacumeren is bij wet verboden in België. Daarnaast vervalt bij sommige airco leveranciers de garantie als u uw airco zelf installeert. Wel kunt u kosten besparen door uw airco zelf te plaatsen en deze te laten vacumeren en bijvullen door een specialist.

3: Merk van uw airco

Split airco’s zijn er in verschillende merken. De prijsverschillen tussen de merken lopen hoog op. Dit komt door de verschillende eigenschappen en opties die er mogelijk zijn. Goedkope split airco’s maken bijvoorbeeld meer geluid, terwijl duurdere varianten vaak geluidloos zijn. Ook de garantietermijn wordt bepaald door het merk van uw airco. Airco’s in een hoger prijssegment hebben in de regel een langere garantietermijn. De keuze voor het merk is niet eenvoudig. Laat u dus goed voorlichten door een aircospecialist. Deze kent de voor- en nadelen van split airco’s in verschillende prijsklassen. In onderstaande tabel ziet u bekende merken in een hoge en lage prijsklasse met de bijbehorende richtprijzen.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde kostprijs airco incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 - € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 3.000

4: Extra opties

Wilt u meer comfort? Bekijk de extra opties die mogelijk zijn voor uw split airco.

OptieGemiddelde prijs incl. btw
Airco met Wifi€ 100 - € 200 extra
Onderhoudscontract€ 120 per jaar
Design airco€ 400 extra

Omschrijving van de extra opties:

Airco met Wifi:
Met deze optie bedient u uw airco met een applicatie vanaf elke plek.
Onderhoudscontract:
Voorkom grote kosten. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde monteur.
Design airco:
Wilt u naast verkoeling ook stijl in huis halen? Dan is het mogelijk een design airco aan te schaffen.

split airco extra opties

Vind de beste aircospecialist voor uw project

Wilt u een split airco kopen, maar er niet te veel voor betalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende aircospecialisten bij u uit de buurt. De prijsverschillen lopen op tot wel 40%. Door het vergelijken bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag is gratis, volledig vrijblijvend.Het formulier vult u binnen 2 minuten in. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op om uw wensen en uw project te bespreken.Start vervolgens de vergelijking en vind snel de beste aircospecialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten uit uw buurt