Multi split airco

Wilt u een multi split airco kopen, of wilt u meer weten over dit type airco? Een multi split airco zorgt ervoor dat de temperatuur in meerdere kamers tegelijk aangenaam is. Van handige tips tot alle prijzen: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat is een multi split airco?

Wilt u in meerdere ruimtes kunnen genieten van een heerlijk klimaat? Dan kunt u het beste voor een multi split airco kiezen. Een multi split airco heeft 1 buitenunit waarop u meerdere binnenunits aan kunt sluiten. Zo kunt u meerdere ruimtes tegelijk koelen of (als uw airco deze optie heeft) verwarmen.

Hoeveel betaalt u voor een multi split airco?

Door het plaatsen van een multi split airco bent u altijd zeker van een heerlijk klimaat in elke ruimte. In onderstaande tabel vindt u het vermogen en de gemiddelde prijzen van een multi split airco per koelvermogen.

VermogenGemiddelde prijs incl. Installatie voorrijkosten en btw
2.5 kw ruimtes tot 70 m³€ 2.100
3.5 kw ruimtes tot 120 m³€ 2.300
5.0 kw ruimtes tot 170 m³€ 2.500
7.0 kw ruimtes tot 240 m³€ 2.800
Prijs per extra binnenunit€ 800

Bespaar 40% op uw multi split airco

Multi split airco prijzen verschillen per airco specialist. Wilt u weten hoeveel de installatie van een multi split airco kost in uw situatie?  Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van erkende airco specialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil tussen airco specialisten die een multi split airco installeren, loopt op tot wel 40%. De aanvraag van deze offertes is gratis en volledig vrijblijvend. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op. U krijgt duidelijk inzicht in de prijzen, zonder dat u ergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt

multi split airco offerte

Wat zijn de voordelen van een multi split airco?

Zit u te denken aan het laten plaatsen van een multi split airco? Een multi split airco biedt verschillende voordelen.

  • Kan met 1 buitenunit meerdere ruimtes koelen of verwarmen.
  • Maakt relatief weinig geluid.
  • Een multi split airco is ten opzichte van andere airco’s energiezuinig.
  • De prijs is gunstig als u meerdere ruimtes tegelijkertijd wilt koelen.

multi split airco collage

3 keuzes die de prijs van een multi split airco beïnvloeden

De prijs van  een multi split airco hangt af van verschillende keuzes. Hieronder vindt u 4 onderdelen die de kostprijs van uw airco beïnvloeden.

1: Wand of plafond airco

Een belangrijke keuze die de kostprijs van uw airco beïnvloedt, is de keuze tussen een plafond- of wandmodel. De meeste mensen kiezen voor een wandairco. Een wandairco biedt namelijk een aantal voordelen.

  • Een wandairco plaatst u in  elke ruimte.
  • De airco installatie van een wandairco is relatief gemakkelijk.

Een plafond airco is meestal een stuk duurder dan een wandairco. Dit komt omdat de installatie  hiervan een stuk lastiger is. Echter biedt een plafond airco ook een aantal interessante voordelen.

  • Een plafond airco verspreidt de lucht perfect door de ruimte vanwege de centrale ligging.
  • Een plafond airco valt minder op.

Een multi split airco met 2 wandunits kost gemiddeld € 2.500. Een multi split airco met 2 plafondunits kost gemiddeld  € 3.650. Beide prijzen zijn inclusief btw en installatiekosten. Het is ook mogelijk beide soorten aan te sluiten op uw multi split airco.

multi split airco units

2. Merk van uw multi split airco

Een van de belangrijkste keuzes is het merk van uw airconditioning. Goedkope multi split airco’s maken meer geluid. Daarnaast is de garantietermijn voor goedkope airco’s ook korter. Het is niet gemakkelijk om het juiste merk te vinden. Daarom raden wij u aan om u altijd goed te laten voorlichten door  een erkende airco specialist. Deze weet welk merk airco bij uw wensen past. In onderstaande tabel vindt u bekende merken in een hoge en lage prijsklasse met de bijbehorende richtprijzen.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde kostprijs airco incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 - € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 3.000

3. Extra opties

Er zijn een aantal extra opties die de prijs beïnvloeden, zo kunt u kiezen voor een onderhoudscontract of een speciale bediening. Bekijk deze opties in onderstaande tabel.

OptieGemiddelde prijs incl. btw
Airco met Wifi€ 100 - € 200 extra
Onderhoudscontract€ 120 per jaar
Design airco€ 400 extra

Omschrijving van de extra opties:

Airco met Wifi:
Met deze optie bedient u uw airco met een applicatie vanaf elke plek.
Onderhoudscontract:
Voorkom grote kosten. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde monteur.
Design airco:
Wilt u naast verkoeling ook stijl in huis halen? Dan is het mogelijk een design airco aan te schaffen.

Vind de beste specialist voor de plaatsing van uw multi split airco

Bent u van plan een multi split airco te kopen, maar wilt u er niet te veel voor betalen? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De prijsverschillen lopen op tot wel 40%. Door het vergelijken van offertes bent u een stuk goedkoper uit. De aanvraag is gratis, volledig vrijblijvend en vult u in binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Vervolgens ontvangt u de offertes in uw mailbox. Start de vergelijking en vind snel de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt