Airco unit

Een airco unit zorgt voor heerlijke verkoeling tijdens de snikhete zomermaanden en houdt u warm tijdens koudere dagen. Van prijsinformatie tot alle soorten airco units: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat kost een airco met buitenunit?

Een airco met buitenunit biedt een langetermijnoplossing voor uw klimaatprobleem. Bent u benieuwd hoe duur een airco met buitenunit is? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s met buitenunit en de bijbehorende richtprijzen.

Soort AircoGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800 bij 2 binnenunits
Per extra binnenunit + € 800

Wat kost een airco zonder buitenunit?

Er zijn 2 verschillende soorten airco’s zonder buitenunit namelijk:

  • Een monoblock airco
  • Een mobiele airco

Een monoblock is net zoals de split airco’s een vaste oplossing die u niet kunt verplaatsen. Een mobiele airco wordt meestal gebruikt als tijdelijke oplossing. Deze airco kunt u verplaatsen. Bent u benieuwd hoe duur airco’s zonder buitenunits zijn? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s zonder buitenunit met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AircoGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Monoblock airco€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airco€ 350 - € 600

Bespaar tot 40% op uw airco unit

Voor elke airco unit geldt weer een andere prijs. Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij  erkende airco specialisten uit uw  buurt. Het prijsverschil tussen deze airco specialisten loopt op tot maar liefst 40%. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Door deze met elkaar te vergelijken, bespaart u op de kosten van uw airco. Daarnaast blijven uw gegevens privé en worden deze alleen gebruikt voor het aanvragen van de gewenste offertes.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt

split airco unit kopen

Voordelen van een airco unit

Met een airco unit geniet u altijd van een aangenaam klimaat in elke ruimte Hieronder vindt u de belangrijkste voor-en nadelen van een airco unit op een rijtje.

  • Een airco unit zorgt voor een koele  ruimte in de zomer.
  • De airco verwarmt  uw ruimte in de winter.
  • De meeste airco’s met unit bevatten een vochtregelaar.
  • De meeste airco units filteren de lucht, zodat u geniet van een schone lucht in uw ruimte.

Nadelen van een airco unit

Toch moet u ook rekening houden met een aantal nadelen:

  • Door slecht onderhoud van uw airco unit kunnen er nare luchtjes ontstaan.
  • Sommige airco’s zijn niet energiezuinig.
  • Airco onderhoud brengt extra kosten met zich mee.

Voor- en nadelen per type airco

Bent u van plan een airco te kopen, maar weet u nog niet welk type geschikt is voor u? In onderstaande tabel vindt u de voor- en nadelen van de verschillende soorten airco’s.

Type AircoVoordelenNadelen
Split aircoWeinig geluidshinder, neemt weinig plaats inNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Multi split aircoMeerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunitNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Airco zonder buitenunitGeen buitenunit Niet verplaatsbaar, duur, installatiekosten
Mobiele aircoVerplaatsbaar, goedkoopWeinig vermogen, slang die u naar buiten moet hangen
VRF-systeemVerschillende ruimtes koelen en verwarmen, geschikt voor grote ruimtesErg duur, hoge installatiekosten, energievreter

Waar moet ik op letten als ik een airco unit koop?

Als u een airco unit wilt aanschaffen, is het verstandig op een aantal punten te letten. Hieronder vindt u 2 handige tips waar u rekening mee kunt houden voor de aanschaf van  uw airco.

Tip 1. Houd rekening met de plaatsingsruimte

Bij het kopen van een airco unit is het belangrijk eerst eens goed na te denken waar u de unit wilt plaatsen. Elke ruimte verlangt namelijk andere specificaties van uw airco. Wilt u een airco in uw slaapkamer? Dan is het belangrijk om op het geluidsniveau van uw airco te letten. Heeft u een ruimte waar veel elektrische apparaten staan? Dan is het belangrijk een airco aan te schaffen met voldoende koelvermogen.

Tip 2. Kies het juiste koelvermogen voor uw airco unit

Wilt u een airco unit kopen? Ga dan van tevoren na hoe groot de ruimte is die u wilt koelen. Een airconditioner heeft namelijk een beperkt koelvermogen. Als het koelvermogen te beperkt is,  bereikt deze nooit de gewenste temperatuur. Als het vermogen te groot is, veroorzaakt de airco  temperatuurschommelingen. Dit levert u een onnodig hoge energierekening op. In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde koelvermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

airco unit offerte aanvragen

Een airco unit kopen? Bespaar tot 40% op de aanschaf van uw airco unit

Een airco unit zorgt ervoor dat u van een heerlijk klimaat kunt genieten in uw ruimte. Voorkom dat u te veel betaalt voor uw airco unit door prijzen van meerdere airco specialisten te vergelijken. Hoe u dit doet? Simpel. Vraag tot 6 offertes aan van erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Daarnaast is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt