Airconditioning

Heeft u genoeg van het benauwde, warme gevoel in uw woning? Airconditioning zorgt voor heerlijke verkoeling tijdens de snikhete zomermaanden en houdt u warm tijdens koudere dagen. Van prijsinformatie tot soorten airconditioning: op deze pagina vindt u alle informatie.

Voordelen airconditioning

Bent u van plan om een airconditioning te plaatsen? Een airconditioning biedt verschillende voordelen.

  • Een airco zorgt voor verkoeling van uw ruimte in de zomer
  • Het zorgt voor het verwarmen van uw ruimte in de winter
  • De airco ontvochtigt de lucht
  • Hij filtert de lucht
  • En is een besparing op uw energierekening

Prijzen airconditioning

Benieuwd naar de airco prijs? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airconditioning met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AirconditioningGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airconditioning€ 350 - € 600

Wilt u weten wat de exacte prijs is voor het plaatsen van een airconditioning bij u thuis? Vraag dan gratis en vrijblijvend 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil van een airconditioning loopt op tot wel 40%. U bent dus ook nog eens goedkoper uit. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen neemt de specialist contact met u op.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

De voordelen van een airconditioning

Wat voor soort airconditioning heeft u nodig?

Er zijn heel veel verschillende soorten airconditioning en dat maakt de keuze er vaak niet makkelijker op. Hoe kiest u nou de juiste airconditioner voor uw situatie? Om u een handje te helpen, staan hieronder 3 tips.

1. Houd rekening met de plaatsingsruimte van uw airconditioning

Een belangrijke vraag om te stellen is waar u de airconditioning wilt plaatsen. In elke kamer verlangt u namelijk andere specificaties van uw airco. Zo is het bijvoorbeeld bij de aanschaf van een airconditioning in uw slaapkamer verstandig om na te gaan of de airconditioner wel stil genoeg is.

2. Kies het juiste koelvermogen

Het is belangrijk om na te gaan hoe groot de ruimte is die u wilt koelen. Een airconditioning heeft namelijk een beperkt koelvermogen. In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde vermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

3. Kies de juiste soort airconditioning

Heeft u bepaald in wat voor ruimte u de airco wilt plaatsen? Dan bent u nu op het punt aangekomen om het type airconditioning te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten airconditioning, maar welke sluit nou het beste aan bij uw behoeftes? Hieronder vindt u een korte uitleg over de verschillende soorten airconditioners.

Split airco

Een split airco is een airconditioning die uit 2 delen bestaat en die u niet kunt verplaatsen. Een binnendeel die uw kamer op de gewenste temperatuur houdt en een buitendeel dat fungeert als motor. Doordat dit systeem 2 units heeft, ondervindt u relatief weinig geluidshinder. De meeste mensen kiezen dan ook voor dit systeem.

Een split airco woonkamer

Multi split airco

Een multi split airco is hetzelfde systeem als een split airco. Het enige verschil is dat u hierbij verschillende binnenunits aan kunt sluiten op 1 buitenunit. Op deze manier geniet u in elke ruimte van een aangenaam klimaat.

multi split airco

Mobiele airco & airco zonder buitenunit

Heeft u alleen behoefte aan airconditioning in de zomer of wilt u de airco verplaatsen? Dan kunt u het best kiezen voor een mobiele airco. Een mobiele airco is een stuk goedkoper en is dus ideaal als tijdelijke oplossing. Houd er wel rekening mee dat een mobiele airco minder verkoeling geeft dan de andere aircosystemen.

Wilt u geen buitenunit, maar toch een vaste oplossing het hele jaar door? Dan kunt u het best kiezen voor een airco zonder buitenunit.

airconditioning zonder buitenunit

VRF-systeem

Als u het professioneel aan wilt pakken is een VRF-systeem een goede optie. Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem dat kan verkoelen en verwarmen. Het is zelfs mogelijk om gelijktijdig een ruimte te verkoelen en een andere ruimte te verwarmen. Dit systeem wordt meestal gebruikt voor grote gebouwen, zoals kantoren.

Tip: Let bij het zoeken ook op het energiegebruik van de airconditioning, sommige airco’s vreten energie en andere zijn juist zeer energiezuinig.

Vind de beste deal

Wilt u genieten van een optimaal klimaat in uw kamer door het plaatsen van een airconditioning, maar niet te veel betalen? Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van gerenommeerde aircospecialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Daarnaast is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

airconditioning woonkamer