Airco laten plaatsen

Wilt u een airco laten plaatsen en bent u benieuwd welke werkzaamheden daarbij komen kijken? Van prijsinformatie tot een compleet stappenplan: op deze pagina vindt u alle informatie over het laten plaatsen van uw airco.

Een airco laten plaatsen, wat kost dat?

Wilt u graag weten hoeveel het kost om een airco te laten plaatsen? In onderstaande tabel vindt u de verschillende soorten airco’s met de gemiddelde installatiekosten.

Type airconditioningGemiddelde installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airconinditioning€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airconditioning€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airconditioning zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg

Totstandkoming van de kosten

Hoeveel het laten plaatsen van een airco kost,  hangt af van de onderstaande factoren:

  • Hoe ervaren is de airco installateur?
  • Wat voor type airco is het?
  • Hoe omvangrijk is het project?

De prijzen voor het plaatsen van een airco

  • Door middel van een uurtarief
  • Door middel van een vast totaalbedrag

Het uurtarief van een gecertificeerd airco installateur ligt rond de € 55. De vaste prijs hangt af van het  type airco dat u kiest. Als u van zekerheid houdt, is het verstandig een vaste prijs af te spreken met uw airco installateur. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Airco laten plaatsen door een airco specialist? Bespaar tot 40%

Bent u van plan een airco te laten plaatsen, maar wilt u eerst weten wat de exacte kosten zijn in uw specifieke geval? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil bij het laten plaatsen van een airco loopt op tot wel 40%. Het prijsverschil bij het plaatsen van een airco loopt op tot wel 40%. U kunt gemakkelijk veel geld besparen. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de airco specialisten contact met u op. Daarnaast is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten aan

airco laten plaatsen offerte

Maak duidelijke prijsafspraken met uw airco specialist

Wilt u binnenkort een airco laten plaatsen door een erkende airco specialist? Maak vooraf dan duidelijke afspraken met deze vakman. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Zijn de voorrijkosten inbegrepen?
  • Wat is de levertijd van mijn airco?
  • Is de btw inbegrepen?
  • Hoe lang is de garantieperiode?

Staan er toch nog onduidelijkheden in de offerte? Uw airco specialist beantwoordt uw vragen graag.

Wanneer schakelt u een airco installateur in?

Mobiele airco’s

Een mobiele airco installeert u vaak gemakkelijk zelf. Mobiele airco’s zijn namelijk vaak voorzien van een duidelijke handleiding, waardoor u de installatie gemakkelijk zelf uitvoert.

Inbouw airco’s

Het installeren van inbouw airco’s is lastiger. Dit vereist namelijk specialistische kennis en ervaring.  Bovendien bent u  wettelijk verplicht om het vacumeren en afpersen van uw airco uit te laten voeren door een erkende en gecertificeerde airco specialist.

Hoe gaat de airco specialist te werk?

Bent u benieuwd hoe het plaatsen van een airco in zijn werk gaat? Hieronder vindt u een stappenplan van een standaard split airco installatie. Dit is een standaard stappenplan, de werkwijze kan dus per specialist verschillen.

Stap 1Het ophangen van de binnenunit
Stap 2Boorwerken plaatsen voor de leidingen
Stap 3De leidingen doorvoeren
Stap 4Het plaatsen van de buitenunit
Stap 5Het aansluiten van de koelleiding en stuurkabel
Stap 6Het afpersen, vacumeren en controleren van de werking
Stap 7Het opruimen van de werkzaamheden
Stap 8De gebruiker instructies geven

airco laten plaatsen installateur

2 airco misvattingen

1. Hoe groter het koelvermogen hoe beter

Een airco heeft een koelvermogen. Hoe groter het koelvermogen is hoe meer kracht de motor heeft. Dit betekent echter niet dat dit ook beter is in uw geval. Het is belangrijk dat het koelvermogen aansluit bij de afmeting van uw kamer. Een airco met een te groot vermogen zorgt voor grote temperatuurverschillen en een hoge energierekening. Een airco met een te klein koelvermogen krijgt uw kamer niet op de juiste temperatuur. Bent u benieuwd hoe hoog het koelvermogen van uw airco moet zijn om uw ruimte volledig te koelen? In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde vermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

2. Een airconditioner gebruik je alleen in de zomer

Moderne airco’s zijn al lang niet meer alleen om verkoeling te bieden. Door een airco te laten plaatsen kunt u elk seizoen genieten van een heerlijk klimaat. De nieuwe airco’s bieden niet alleen verkoeling, maar kunnen ook lucht filteren, ontvochtigen en verversen. Daarnaast kunnen de meeste moderne airco’s ook ruimtes verwarmen.

airco laten plaatsen split airco

Laat uw airco plaatsen door een erkende specialist

Wilt u weten hoeveel het kost om een airco te laten plaatsen?  Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. U vult de offerteaanvraag al binnen 2 minuten in. Nadat uw aanvraag verzonden is, nemen de airco specialisten binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen door te nemen. Vervolgens ontvangt u tot 6 offertes en start de vergelijking. Het prijsverschil tussen airco specialisten loopt op tot wel 40%. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u meteen bij welke specialist u het voordeligst uit bent.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van airco specialisten bij u uit de buurt