Airco bijvullen

Koelt uw airco niet goed meer? Dan is het goed mogelijk dat u uw airco moet laten bijvullen. Een goed onderhouden airco houdt u gezond en zorgt ervoor dat uw ruimte aangenaam gekoeld blijft en vrij is van nare geuren en vuiligheid.

Een airco bijvullen, wat kost dat?

Om mankementen aan uw airco te voorkomen, is het belangrijk uw airco goed te onderhouden. Uw airco bijvullen is belangrijk; dit zorgt ervoor dat de airco zijn koelvermogen niet verliest. Een airco vullen is een vak apart, dit mag volgens de wet alleen gedaan worden door gecertificeerde aircospecialisten. Het zelf bijvullen en vacumeren van uw airco is dus wettelijk verboden. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de werkzaamheden rondom het bijvullen van uw airco en de gemiddelde prijzen.

Soort onderhoudGemiddelde prijs incl. btwInbegrepen in de prijs
Eenmalig onderhoud€ 140Arbeids- en voorrijkosten
Onderhoudscontract€ 90 – € 160Jaarlijks onderhoud, arbeids- en voorrijkosten
Groot onderhoud€ 150 – € 190Grote onderhoudsbeurt, bijvullen, vacumeren, arbeids- en voorrijkosten

Een goed aangesloten airco bijvullen is 1 keer in de 2 jaar nodig. De kosten hiervan liggen tussen de € 60 en € 90. Verstandig is het om het bijvullen te combineren met ander airco onderhoud. De extra kosten voor het bijvullen en vacumeren tijdens een onderhoudsbeurt liggen rond de € 40.

Vind de beste aircospecialisten bespaar tot 40%

U wilt het hele jaar door genieten van een veilige en goed werkende airco, maar hier niet te veel voor betalen. De prijzen voor het bijvullen van een airco verschillen per specialist. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt. Wist u dat u door het vergelijken tot 40% kunt besparen op het bijvullen van uw airco? Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

airco bijvullen offertes

Hoe gaat een airco bijvullen in zijn werk?

Stap 1: Koelmiddel verwijderen.

allereerst begint het bijvullen van uw airco met het wegzuigen van het resterende koelmiddel uit de airco.

Stap 2: Vacuüm zuigen.

Als het resterende koelmiddel verwijderd is, worden de leidingen vervolgens een half uur met een speciale machine vacuüm gezogen om al het vocht op te zuigen.

Stap 3: Testen of de airco lekvrij is.

Hierna kijkt de aircospecialist of uw airco nog wel lekvrij is. Door detectievloeistof te gebruiken, ontdekt de specialist snel of uw airco lekt.

Stap 4: Airco vullen met koelvloeistof.

Als de eerste 3 stappen goed zijn verlopen en uw airconditioning geen lekkages heeft, dan keurt de specialist uw systeem goed Als uw airco goedgekeurd is, vult de specialist uw airco met nieuw koelvloeistof.

Stap 5: Controleren van de airco.

Als het airco bijvullen gelukt is, controleert de specialist nog een keer of de druk goed is en of uw airco naar behoren werkt. Zijn alle stappen goed verlopen? Dan kunt u weer 2 jaar genieten van uw bijgevulde airco.

airco bijvullen

Houd uw airco schoon

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw airco is het belangrijk dat u de airco schoonhoudt. Als er te veel stof in de luchtfilter komt, dan heeft dit effect op de werking van de airco en op uw gezondheid. Mensen met een stofallergie kunnen last krijgen van de verspreiding van stofdeeltjes door de airco. Door de filter van uw airco een aantal keer per seizoen schoon te maken, voorkomt u deze klachten. Als u het stof wilt verwijderen, kunt u dit het beste doen door de buitenkant van de filter met de stofzuiger schoon te maken. Belangrijk is dat u niet de binnenkant van de airco zuigt. Hierdoor kan schade ontstaan aan de binnenkant van de airconditioner. Ga echter niet aan de binnenkant zuigen. Als uw airco een zelfreinigingsfunctie heeft is het verstandig om deze af en toe te gebruiken. Door deze functie zou de airco zichzelf reinigen waardoor de stof- en vochtophopingen voorkomen worden.

Bespaartips

Samen airco onderhoud laten doen

Hebben uw buren of andere buurtbewoners ook een airconditioning? Laat dan samen uw airco onderhoud uitvoeren. Hierdoor bespaart u op de voorrijkosten van de airco installateur. Daarnaast geeft het u een mogelijkheid om te onderhandelen over een mooie prijs. Al uw onderhoud tegelijkertijd Veel aircospecialisten zijn ook gespecialiseerd in het onderhouden van cv-ketels. Laat uw airco en cv-ketel tegelijkertijd nakijken door dezelfde specialist. De airco installateur bespaart zo tijd en voorrijkosten, waardoor u goedkoper uit bent.

Bespaar energie

Slecht onderhouden en niet bijgevulde airco’s verbruiken veel meer stroom. Ook heeft een slecht onderhouden airco veel meer moeite uw ruimte fatsoenlijk te koelen. Door het goed onderhouden van uw airco zorgt u ervoor dat de airconditioner altijd optimaal kan presteren en niet onnodig energie verspilt.
Airco bijvullen offerte

Laat uw airco bijvullen door een professional

Bent u benieuwd naar de exacte prijs van het bijvullen van uw airco? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden. De specialisten nemen vervolgens contact met u op om uw eisen en wensen te bespreken.Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u meteen bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Het prijsverschil tussen aircospecialisten loopt op tot wel 40%. Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan