Airco plaatsen

Een airco plaatsen, hoe gaat dat nou in zijn werk? Van prijsinformatie tot een stappenplan. Op deze pagina vindt u alle informatie over het plaatsen van uw airco.

Een airco plaatsen, wat kost dat?

Bent u benieuwd hoeveel u kwijt bent voor het plaatsen van een vaste airco? In onderstaande tabel vindt u de soorten airco’s met de gemiddelde installatieprijzen.

Soort aircoGemiddelde installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airco€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airco€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airco zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg

Totstandkoming van de kosten

Hoe duur het plaatsen van een airco is, hangt af van de onderstaande factoren:

  • Hoe ervaren is de installateur? (leerling of ervaren airco specialist)
  • Wat voor type airco is het?
  • Hoe groot is het project?

De prijs voor het plaatsen van uw airco kan op 2 manieren worden berekend:

  • Door middel van een uurtarief.
  • Door middel van een vast bedrag.

Een uurtarief van een airco installateur ligt rond de € 55 en de vaste prijs hangt af van het soort airconditioning dat u kiest. We raden u aan om van tevoren een vaste prijs af te spreken met uw airco installateur, zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Bespaar tot 40% op het plaatsen van uw airco

Wilt u weten wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van uw airco? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij lokale airco specialisten. Het prijsverschil bij het plaatsen van een airco loopt op tot wel 40%. U kunt dus veel geld besparen. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, gedaan in 2 minuten en al binnen 2 werkdagen nemen aircospecialisten contact met u op.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

airco plaatsen offerte

Wat moet er gebeuren bij het plaatsen van een airco?

Wilt u weten hoe een airco installatie in zijn werk gaat? Hieronder vindt u een stappenplan van een standaard split airco installatie.

Stap 1Het ophangen van de binnenunit
Stap 2Boorwerken plaatsen voor de leidingen
Stap 3De leidingen doorvoeren
Stap 4Het plaatsen van de buitenunit
Stap 5Het aansluiten van de koelleiding en stuurkabel
Stap 6Het afpersen, vacumeren en controleren van de werking
Stap 7Het opruimen van de werkzaamheden
Stap 8De gebruiker instructies geven

stappenplan airco plaatsen

Maak duidelijk afspraken

Laat u een airco plaatsen? Dan voorkomt u onverwachte kosten door het maken van duidelijke afspraken met uw airco installateur. Zo is het belangrijk om erop te letten of de volgende vragen duidelijk beantwoord zijn:

  • Is de prijs inclusief voorrijkosten?
  • Wat is de levertijd van uw airco?
  • Is de btw inbegrepen?
  • Hoe lang is de garantieperiode?

Zijn er toch nog onduidelijkheden? U kunt altijd bij uw aircospecialist terecht met al uw vragen.

Garantie

Als u een airco laat plaatsen door een erkende airco specialist, dan heeft u recht op garantie. Op iedere airco zit altijd een fabrieksgarantie van 2 jaar. Wilt u toch meer zekerheid? Op de merken in een hogere prijsklasse geldt een langere garantietermijn. Gaat de airco binnen de garantieperiode kapot, dan krijgt u de nieuwe airconditioner en de plaatsingskosten vergoed.

3 misvattingen over airco’s

1. Een airco gebruik je alleen in de zomer

Een moderne airco is er al lang niet meer alleen om te koelen. Een airco laten plaatsen biedt comfort, het hele jaar door. Een moderne airco biedt niet alleen verkoeling, maar filtert, ontvochtigt en ververst bovendien de lucht. De meeste airco’s kunnen zelfs verwarmen. Een airco biedt dus een heerlijk klimaat in elk jaargetijde.

2. Een airco is duur

Een airco hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is mogelijk om in de zomer een mobiele airconditioning aan te schaffen. Als u een oplossing wilt voor lange termijn is het echter verstandig een kwalitatief goede, vaste airco te kopen. Deze zijn dan wel duurder, maar de afschrijving is een stuk lager. Daarnaast koelt een vaste airco uw ruimte een stuk sneller.

3. Een airco is lelijk

Een van de grootste misverstanden is dat een airco lelijk is. Een verrijdbare airco kan in de weg staan. Het uiterlijk van een airco is uiteraard smaak afhankelijk. Vaste airco’s worden weggewerkt aan de wand of het plafond. Wilt u iets bijzonders aan de muur? Kies dan voor een design airco.

design airco plaatsen

Laat uw airco plaatsen door een professional

Bent u benieuwd naar de exacte prijs van uw airco installatie? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden en ontvangt u tot 6 offertes van airco specialisten bij u uit de buurt. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u meteen bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Het prijsverschil tussen airco specialisten loopt op tot wel 40%. Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.


Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan