Kostprijs airco

De kostprijs van een airco hangt af van een aantal onderdelen. Van de prijsinformatie van verschillende soorten airco’s tot de kostprijs van extra opties:op deze pagina vindt u alle informatie.

Benieuwd naar de kostprijs van uw airco? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airconditioning met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AircoGemiddelde prijs inculsief btw, installatie en voorrijkosten
Split airco€ 1.250 – € 1.800
Multi split airco€ 2.100 – € 2.800
Airco zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airco€ 350 - € 600

Het prijsverschil van aircospecialisten kan oplopen tot wel 40%. Om de kostprijs van uw airco zo laag mogelijk te houden, is het mogelijk om meerdere offertes met elkaar vergelijken. Dit kan gemakkelijk en snel. Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van gerenommeerde aircospecialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op. 


Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

Prijsvoorbeelden

Kostprijs airco slaapkamerKostprijs airco slaapkamer
Wilt u ook tijdens zomeravonden genieten van een aangename kamertemperatuur? Neem dan een airconditioning met een vermogen van 2.5 kw voor uw slaapkamer. Let er wel op dat uw airco stil genoeg is. U wilt natuurlijk wel genieten van uw welverdiende nachtrust. Een airco met dit vermogen kost gemiddeld € 1.250, inclusief montage door een specialist.

Kostprijs airco woonkamerKostprijs airco woonkamer
Zoekt u een airco voor uw woonkamer? Dan zijn airco’s met een vermogen van 3.5 tot 5.0 kw geschikt voor u. Hierbij hangt de keuze af van de grootte van uw woonkamer. Een airco met een vermogen van 3.5 kw kost gemiddeld € 1.600 en een model van 5.0 kw bedraagt gemiddeld € 1.750. Dit is beide inclusief installatie.

Kostprijs airco kantoorKostprijs airco kantoor
Een airco met een vermogen van 7.0 kw is geschikt voor ruimtes tot 240m3. Met dit vermogen is hij geschikt voor kantoren, maar ook voor kleinere ruimtes waar bijvoorbeeld veel computers in staan. Deze apparaten geven namelijk veel warmte af en functioneren beter in koele ruimtes. Een airco met een vermogen van 7.0 kw kost gemiddeld € 2.500 inclusief installatie.

Kostprijs airco, Goedkoop of duur?

De kostprijs van uw airco heeft u zelf in de hand. Er zijn 3 belangrijke keuzes die de kostprijs beïnvloeden. De uitwerking van deze keuzes vindt u hieronder.

1. Wand of plafond airco

Een van de keuzes die de kostprijs van uw airco beïnvloed, is deplaatsing van uw airco. U kunt kiezen tussen een wand- of plafondairco. De meeste mensen kiezen voor een wandairco. Het voordeel hiervan is dat u deze gemakkelijk in elke ruimte plaatst.

Kostprijs airco wand

Een plafondairco heeft als voordeel dat deze de koude lucht beter verspreid dankzij zijn  centrale ligging. Vaak zijn deze airco’s duurder dan een wandairco. Dit komt omdat het installeren van een plafond airco vaak een stuk meer tijd vergt.

Kostprijs airco plafond

Een gemiddelde wandairco met 3.5 kw kost € 1.900. Een plafondairco met 3.5 kw bedraagt gemiddeld € 2.900. Beide prijzen zijn inclusief btw en installatiekosten.

2. Merk van uw airco

In alle prijsklassen zijn airco’s te vinden. De prijzen tussen airco’s variëren nogal. Goedkopere airco’s maken over het algemeen meer geluid. Daarnaast is er ook een verschil in garantie tussen de verschillende merken. We raden u aan om u voor de aanschaf van uw airco goed te laten inlichten door een aircospecialist. Deze zet de voor- en nadelen gemakkelijk voor u uiteen. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van bekende merken airco’s in een hoge en een lage prijsklasse.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde kostprijs airco incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 - € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 3.000

3. Extra opties

Wilt u nog meer comfort? Bekijk extra opties voor uw airconditioning

OptieGemiddelde prijs incl. btw
Airco met Wifi€ 100 - € 200 extra
Onderhoudscontract€ 120 per jaar
Design airco€ 400 extra

Omschrijving van de extra opties:

Airco met Wifi:
Met deze optie bedient u uw airco met een applicatie vanaf elke plek.
Onderhoudscontract:
Voorkom grote kosten. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde monteur.
Design airco:
Wilt u naast verkoeling ook stijl in huis halen? Dan is het mogelijk een design airco aan te schaffen.

Vind de beste deal

Heeft u genoeg van het benauwde gevoel in uw ruimte? Een airco zorgt voor een heerlijk klimaat in uw ruimte. Nu hoeft u alleen nog de beste deal te vinden. Om de kostprijs van uw airco zo laag mogelijk te houden kunt u meerdere offertes met elkaar vergelijken. Hoe u dit doet? Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van erkende aircospecialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

kostprijs airco offerte aanvraag