Goedkope airco

Bent u op zoek naar een goedkope airco die uw huis op de juiste temperatuur kan houden? Handige prijsinformatie en informatie over de soorten goedkope airco’s vindt u op deze pagina.

Wat kost een goedkope airco?

Wilt u graag weten wat u kwijt bent voor de aanschaf van een goedkope airco? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AirconditioningGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airconditioning€ 350 - € 600

Vind de beste airco specialisten en bespaar tot 40%

Wilt u het hele jaar door genieten van een veilige, goed werkende en goedkope airco? Start dan met het vergelijken van de prijzen van verschillende aanbieders. De prijzen van een airco verschillen per specialist. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt. Wist u dat u door het vergelijken tot 40% kunt besparen op de aanschaf van uw airco? Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt

goedkope split airco

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een goedkope airco?

Het vinden van een goedkope airco is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Waar moet u nou rekening mee houden bij het kopen van een goedkope airco? Hieronder leest u 3 tips.

1. Garantie

Als u een goedkope airco koopt bij een erkende airco specialist, dan heeft u altijd recht op garantie. Elke airco heeft standaard een fabrieksgarantie van 2 jaar, bij een goedkope airco is dit dan ook de standaard garantieperiode. Op de duurdere airco’s zit meestal een langere garantietermijn. Gaat uw airco kapot binnen de garantietermijn? Dan krijgt u de nieuwe airco en de installatiekosten hiervan vergoed.

2. Koelvermogen

Er zijn  verschillende soorten airco’s met verschillende koelvermogens. Wilt u een goedkope airco kopen? Dan is het belangrijk dat u weet hoe groot de ruimte is die u wilt  koelen. Daarnaast moet u kijken naar het koelvermogen van de airco. Als uw airco een te groot koelvermogen heeft, verbruikt de airco onnodig veel energie. Heeft uw airco een te klein koelvermogen? Dan bereikt de ruimte nooit de gewenste temperatuur. Wilt u weten wat het juiste koelvermogen is in uw situatie? In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde vermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

3. Merk van uw airco

Het merk van uw airco bepaalt voor een groot deel de prijs van de airco. In elke prijsklassen zijn airco’s te vinden. De prijzen tussen airco’s variëren nogal. Een goedkope airco maakt over het algemeen meer geluid. We raden u aan om uzelf voor de aanschaf van uw airco goed te laten inlichten door een aircospecialist. Deze zet de voor- en nadelen gemakkelijk voor u uiteen. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de duurdere en goedkope airco merken.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde kostprijs airco incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 - € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 3.000

Hoe houdt u de prijs van uw nieuwe airco laag?

1. Help de airco installateur mee

Het is bij wet verboden om een airconditioner met meer dan 3 liter koelvloeistof zelf te installeren. Bij de aansluiting van uw airco kunnen namelijk giftige stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor uzelf en het milieu. U kunt er wel voor zorgen dat de airco installateur zo snel mogelijk aan de slag kan met de installatie van uw airco. Dit kunt u doen door de ruimte vrij te maken en  de installateur een handje te helpen als hij dit vraagt. Hoe minder tijd uw airco installateur nodig heeft voor de installatie van uw airco, hoe meer geld u bespaart.

2. Kwantumkorting

Willen uw buren ook een airco plaatsen? Als u samen een airco bestelt, kunnen u en uw buren profiteren van kwantumkorting. Ga in gesprek met uw airco specialist en maak een goede deal.

3. Bespaar voorrijkosten

De voorrijkosten van airco specialisten lopen vaak snel op. Als u voor een lokale airco specialist kiest, kunt u veel geld besparen.

Goedkope airco besparen

Bespaar tot 40% op uw goedkope airco

Wilt u een goedkope airco aanschaffen met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Door meerdere offertes te vergelijken, kunt u tot 40% besparen op de installatie van uw airco. Hoe u dit doet? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden. De specialisten nemen vervolgens contact met u op om uw eisen en wensen te bespreken. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u in 1 oogopslag bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt