Airco verwarming

Wilt u tijdens koude wintermaanden er warm bijzitten? Een airco met verwarming zorgt voor een perfect klimaat tijdens elk jaargetijde. Van handige tips en uitleg over een airco met verwarming tot een kostenoverzicht: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat kost een een airco met verwarmingselement?

Wilt u weten hoeveel een airco met verwarming kost? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s met de bijbehorende richtprijzen.

Soort aircoGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airco met verwarming€ 1.350 – € 1.800
Multi split airco met verwarming€ 2.100 – € 2.800 bij 2 binnenunits
Per extra binnenunit + € 800
Airco zonder buitenunit met verwarming€ 1.400 – € 2.200

Bespaar 40% op uw airco verwarming

Wilt u weten hoeveel een airco met verwarming kost in uw geval? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil van een airco met verwarming loopt op tot wel 40%. Door offertes te vergelijken bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag van offertes is gratis en volledig vrijblijvend. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen neemt de aircospecialist contact met u op. U krijgt duidelijk inzicht in de prijs van een airco met verwarming zonder dat u ergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt

airco verwarming offertes

Hoe werkt een airco met verwarming?

Tegenwoordig kunnen steeds meer airco’s ook verwarmen. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Simpel gezegd onttrekt de airco met verwarmingselement warmte uit de buitenlucht. Door de koelvloeistof in de airco wordt de warmte uit  de buitenlucht onttrokken. De koelvloeistof in de airco verdampt de warmte bij een lage temperatuur. Hierdoor kan de airco met verwarming uit  relatief koude lucht toch warmte onttrekken. Als de lucht naar binnenstroomt, verdampt de koelvloeistof in gasvormig. Dit gas wordt vervolgens rondgepompt en de druk wordt verhoogd. Hierdoor condenseert het gas en komt er warmte vrij. Dit zorgt ervoor dat  een airco met warmtepomp uw ruimte niet alleen koelen, maar ook kan verwarmen.

Airco verwarming zo werkt het

Voordelen van een airco met verwarming

Een airco met verwarming zorgt ervoor dat u ook in de winter van een heerlijk klimaat in uw ruimte geniet. Maar dat is niet het enige voordeel van een airco met verwarmingselement. Andere voordelen zijn:

  • Een airco met verwarming krijgt uw kamer snel op de juiste temperatuur.
  • Een airco met verwarming is vooral in het voor- en naseizoen vele malen goedkoper dan een gasgestookte cv-ketel.
  • In de zomer koelt dezelfde airco uw ruimte.

Nadelen van een airco met verwarming

Toch zitten  er ook een aantal nadelen aan een airco met verwarming:

  • Bij temperaturen onder het vriespunt werkt de airco met verwarming een stuk minder efficiënt. Dit komt omdat de airco dan lastig warmte uit de buitenlucht kan onttrekken.
  • Een airco maakt geluid terwijl een cv-installatie geluidloos is.
  • De aanschaf van een airco met verwarming is relatief duur ten opzichte van een cv-installatie. Een cv-installatie verwarmt uw gehele woning namelijk in 1 keer.

airco verwarming kopen

Mogelijkheden voor een airco met verwarming

Wilt u een airco die uw ruimte ook kan verwarmen? Hieronder vindt u een prijsoverzicht  van verschillende soorten airco’s met verwarming.

Split airco verwarming

Een split airco met verwarming bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit die beide niet verplaatsbaar zijn. De binnenunit koelt of verwarmt uw kamer. De buitenunit fungeert als motor. Een split airco met verwarming kost gemiddeld rond de € 1.500.

Multi split airco met verwarming

Een multi split airco met verwarming werkt op dezelfde manier als een normale split airco. Toch is er wel een verschil. Het is namelijk mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op 1 buitenunit. Op die manier kunt u dus  meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen of verwarmen. De gemiddelde prijs voor een multi split airco met verwarming ligt rond de € 2.400. Dit is de prijs voor een multi split airco met 2 binnenunits. Wilt u meer dan 2 binnenunits? Dan kost het u € 800 extra per binnenunit.

Airco zonder buitenunit

Ook veel airco’s zonder buitenunit kunnen tegenwoordig verwarmen. Een groot voordeel van een airco zonder buitenunit is dat u geen rekening hoeft te houden met een buitenunit. De prijs van een airco zonder buitenunit ligt wel een stuk hoger dan een split airco. Gemiddeld kost een airco zonder buitenunit die kan verwarmen rond de € 2.000.

Bespaar tot 40% op uw airco verwarming

Wilt u een airco met verwarming kopen, maar er niet te veel voor betalen? U kunt de prijs laag houden door gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan te vragen bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De prijsverschillen tussen airco specialisten kan oplopen tot wel 40%. U bespaart dus veel geld door offertes te vergelijken. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. Start vervolgens de vergelijking en vind snel de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt