Airco verwarming prijs

Wilt u in elk jaargetijde genieten van een aangename temperatuur in uw ruimte? Een airco met verwarming zorgt voor verkoeling in de zomer en verwarmt uw ruimte tijdens koudere dagen. Informatie over de prijzen rondom een airco met verwarmingselement vindt u op deze pagina.

Benieuwd naar de prijs van een airco met verwarming?

Bent u van plan een airco met verwarming te kopen? Dan zijn er verschillende punten waar u op moet letten. Op deze pagina vindt u een overzicht van de kostenopbouw van een airco met verwarming. U vindt informatie over:

  • De airco met verwarming prijs
  • De prijzen van de installatie van een airco met verwarming
  • De airco onderhoud prijs

Airco verwarming prijs

Benieuwd hoeveel een airco met verwarming kost? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s met verwarming met de bijbehorende richtprijzen.

Soort aircoGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airco met verwarming€ 1.350 – € 1.800
Multi split airco met verwarming€ 2.100 – € 2.800 bij 2 binnenunits
Per extra binnenunit + € 800
Airco zonder buitenunit met verwarming€ 1.400 – € 2.200

Bespaar 40% op een airco met verwarming

Door de vele mogelijkheden verschillen de prijzen van een airco met verwarming nogal van elkaar. Bent u benieuwd hoeveel een airco met verwarming kost in uw geval? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. U vult de aanvraag al binnen 2 minuten in en binnen 2 werkdagen neemt de aircospecialist contact met u op. U krijgt duidelijk inzicht in de prijs van een airco verwarming, zonder dat u ergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt

Airco verwarming prijs offerte

Prijsvoorbeelden van een airco met verwarming

Prijs van een split airco met verwarming

Een split airco met verwarming bestaat uit 2 delen die niet te verplaatsen zijn. De binnenunit koelt of verwarmt de ruimte. De buitenunit fungeert als motor. Gemiddeld ligt de prijs van een split airco met verwarming rond de € 1.500.

airco verwarming prijs split

Prijs van een multi split airco met verwarming

Een multi split airco met verwarming werkt in principe hetzelfde als een normale split airco. Echter is het verschil dat u met een multi split airco meerdere binnenunits aan kunt sluiten op 1 buitenunit. U kunt dus meerdere ruimtes tegelijk koelen of verwarmen. De prijs van multi split airco met verwarming  ligt rond de € 2.400. Dit zijn de kosten voor een multi split airco met 2 binnenunits. Wilt u meer dan 2 binnenunits? Dan kost het u € 800 extra per binnenunit.

Prijs van een airco zonder buitenunit

Ook de meeste airco’s zonder buitenunit kunnen tegenwoordig verwarmen. Ook deze airco is niet verplaatsbaar. Een groot voordeel van deze airco’s is dat er geen buitenunit geplaatst hoeft te worden. Wel ligt de prijs voor een airco zonder buitenunit een stuk hoger dan de standaard prijs van een split airco met verwarming. De gemiddelde prijs van een airco zonder buitenunit met verwarming ligt rond de € 2.000.

VRF-systeem

Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem dat verschillende ruimtes tegelijkertijd kan koelen en verwarmen. Dit systeem wordt meestal gebruikt voor grote gebouwen, zoals kantoren. De prijzen van een VRF-systeem lopen zo uiteen dat we u aanraden om deze voor uw situatie op te vragen bij een airco specialist.

Installatie prijzen airco met verwarming

De prijs van een airconditioning met verwarming bestaat voor een deel uit installatiekosten. Wilt u weten hoeveel de installatiekosten zijn per type airco? In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen per type.

Type airconditioningGemiddelde installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airconinditioning€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airconditioning€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airconditioning zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg

Het uurtarief van een airco installateur ligt rond de € 55. Een airco installateur is gemiddeld een halve dag bezig met de installatie van uw airco.

Prijzen onderhoud airco met verwarming

Een extra kostenpost waar u rekening mee moet houden is het airco onderhoud. Onderhoud van uw airco is noodzakelijk om de levensduur van uw airco te verlengen. Bent u benieuwd hoeveel airco onderhoud kost? In onderstaande tabel vindt u het soort onderhoud met de bijbehorende richtprijzen.

Soort onderhoudGemiddelde prijs incl. btwInbegrepen in de prijs
Eenmalig onderhoud€ 140Arbeids- en voorrijkosten
Onderhoudscontract€ 90 – € 160Jaarlijks onderhoud, arbeids- en voorrijkosten
Groot onderhoud€ 150 – € 190Grote onderhoudsbeurt, bijvullen, vacumeren, arbeids- en voorrijkosten

airco verwarming onderhoud

Bespaar tot 40% op de prijs van uw airco met verwarming

Wilt u een airco met verwarming kopen, maar er niet te veel voor betalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De prijsverschillen lopen op tot wel 40%. Door het vergelijken van offertes bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Start vervolgens de vergelijking en vind snel de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt