Airco prijs

Bent u op zoek naar de prijs van een airco? Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de kosten voor de aanschaf van een airco en het onderhoud ervan.

Wat kost een airco?

Er zijn verschillende kosten waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een airco. Op deze pagina vindt u een overzicht van de volgende prijzen:

  • De airco prijzen.
  • De prijzen voor een airco installatie.
  • De prijzen voor airco onderhoud.

Bij elk van de bovenstaande punten hanteren airco installateurs verschillende prijzen. Voor de installatie van uw airco berekent een airco installateur de prijs meestal  per uur. Voor de onderhoud van uw airco werken airco installateurs vaak met een onderhoudscontract. En bij de prijzen van de airco’s zelf hangen af van het type airco en het merk van de airco. In onderstaande tabel vindt u de richtprijzen van de verschillende kosten die u maakt bij de aanschaf van een airco. Verderop in dit artikel vindt u alle informatie over de kostenopbouw en een uitgewerkt kostenplaatje van de verschillende soorten airco’s.

Airco kostenGemiddelde prijs inculsief btw
Airco prijs€ 500 – € 4.000
Airco installatie prijs€ 0 – € 650
Airco onderhoud€ 90 – € 190

Wilt u weten wat de exacte prijs is van uw airco, airco installatie of airco onderhoud? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aircospecialisten bij u uit de buurt. Het prijsverschil loopt op tot wel 40%. Door deze offertes te vergelijken, bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend en ingevuld in 2 minuten. Start de vergelijking en vind snel en eenvoudig de beste aircospecialist voor uw project.


Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

airco prijs offerte

Airco prijs per soort

Bent u benieuwd naar de prijs van uw airco? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airco’s met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AirconditioningGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airconditioning€ 350 - € 600

Split airco prijs

Een split airco bestaat uit 2 delen die u niet kunt verplaatsen. Het binnendeel houdt uw kamer op de gewenste temperatuur en het buitendeel fungeert als motor. De gemiddelde prijs van een split airco met een klein vermogen ligt rond de € 1.250. Wilt u een grote kamer koelen? Dan ligt de prijs van een split airco rond de € 1.800.

airco prijs split

Multi split airco prijs

Een multi split airco werkt hetzelfde als een split airco. Het enige verschil is dat u hierbij verschillende binnenunits aan kunt sluiten op 1 buitenunit. Een multi split airco met een vermogen van 3.0 kw kost gemiddeld € 2.100. Met een groot vermogen ligt de prijs rond de € 2.800. Dit zijn de kosten voor een multi split airco met 2 binnenunits. Wilt u meer dan 2 binnenunits? Dan kost het u € 800 extra per binnenunit extra.

Airco zonder buitenunit prijs

Een airco zonder buitenunit is een airco die uw kamer verkoelt  zonder dat u een airco unit buiten neerzet. De airco is niet verplaatsbaar.  Een airco zonder buitenunit is meestal duurder dan een split airco. Met een vermogen van 2.5 kw kost deze airco ongeveer € 1.400. Een airco zonder buitenunit met een vermogen van 5.0 kw komt neer op € 2.200.

Mobiele airco prijs

Een mobiele airco is verplaatsbaar. Deze airco gebruikt u gemakkelijk tijdelijk. Tijdens warme zomerdagen bijvoorbeeld. Een mobiele airco bevat een slang die de hete lucht naar buiten blaast. Het is dus verstandig om deze uit het raam te hangen. Deze airco’s zijn een stuk goedkoper, maar beschikken over minder koelvermogen. De prijs van een mobiele airco ligt tussen de € 350 en de € 600.

Prijs VRF-systeem 

Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem dat uw ruimte zowel koelt als verwarmt. Dit systeem wordt meestal gebruikt voor grote gebouwen zoals kantoren. De prijzen van een VRF-systeem lopen zo uiteenlopend dat we deze hier niet vermelden. Wij raden u aan een offerte aan te vragen bij een airco specialist.

 airco prijs vrf

Airco installatie prijzen

De airco prijs bestaat voor een deel uit installatiekosten. Bent u benieuwd waar deze uit bestaan en hoe groot deze kostenpost is? In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde installatiekosten per type airco.

Installatiekosten type aircoGemiddelde vaste installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airco€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airco€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airco zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Mobiele airco€ 0-

Het uurtarief van een airco installateur ligt rond de € 55. Een airco installateur is gemiddeld een halve dag bezig met de installatie van uw airco.

Airco onderhoud prijzen

Wilt u weten hoeveel airco onderhoud kost? In onderstaande tabel vindt u het soort onderhoud met de bijbehorende richtprijzen.

Soort onderhoudGemiddelde prijs incl. btwInbegrepen in de prijs
Eenmalig onderhoud€ 140Arbeids- en voorrijkosten
Onderhoudscontract€ 90 – € 160Jaarlijks onderhoud, arbeids- en voorrijkosten
Groot onderhoud€ 150 – € 190Grote onderhoudsbeurt, bijvullen, vacumeren, arbeids- en voorrijkosten

Vind de beste deal

Wist u dat het prijsverschil tussen airco installateurs kan oplopen tot 40%? Om uw airco prijs zo laag mogelijk te houden is het mogelijk om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Hoe u dit doet? Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van erkende airco installateurs bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.


Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

airco prijs offerte