Airco kopen

Een airco kopen bent u het van plan? Dan wilt u natuurlijk eerst kennis opdoen. Van prijsoverzichten tot informatie over de verschillende soorten airconditioning: op deze pagina vindt u alle benodigde informatie.

Wat kost een airco?

Gaat u een airco kopen en bent u benieuwd naar de kosten van uw airco? In onderstaande tabel vindt u alle soorten airconditioning met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AircoGemiddelde prijs inculsief btw, installatie en voorrijkosten
Split airco€ 1.250 – € 1.800
Multi split airco€ 2.100 – € 2.800
Airco zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airco€ 350 - € 600

Bent u van plan een airconditioning te kopen? Dan wilt u natuurlijk ook de exacte prijs weten. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van airco installateurs bij u uit de buurt. Door deze offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de installatie van uw airconditioning. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend en ingevuld in 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan

airco kopen offerte

Waarom een airco kopen?

Met een airco geniet u altijd van een aangenaam klimaat. Maar niet alleen de verkoeling is prettig, de meeste airco’s reguleren ook de vochtcirculatie in de ruimte. Daardoor voelt u zich dus een stuk prettiger en fitter. Ook het kopen van een airconditioning voor uw kantoor is een goede zet. U en uw personeel zijn een stuk productiever als de luchtbalans goed is. Hieronder vindt u de belangrijkste voor-en nadelen van een airco op een rijtje.

Voordelen van een airco

Een airconditioning kopen biedt verschillende voordelen.

  • Een airco zorgt voor verkoeling van uw ruimte in de zomer.
  • Het zorgt voor het verwarmen van uw ruimte in de winter.
  • Een airco zorgt voor de vochtregeling van uw ruimte.
  • Een airco filtert de lucht.
  • En een airco bespaart energie.

Nadelen van een airco

Toch moet u ook rekening houden met een aantal nadelen als u een airco wilt kopen.

  • Door slecht onderhoud van uw airco kunnen er vieze luchtjes ontstaan.
  • Sommige airco’s zijn niet energiezuinig.
  • Een onderhoudscontract voor uw airco brengt extra kosten met zich mee.

Voordelen airco kopen

Wilt u een airco kopen, maar weet u nog niet welk type geschikt is voor u? Wij hebben de voor- en nadelen van de verschillende type airconditioners in onderstaande tabel gezet.

Type AircoVoordelenNadelen
Split aircoWeinig geluidshinder, neemt weinig plaats inNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Multi split aircoMeerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunitNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Airco zonder buitenunitGeen buitenunit Niet verplaatsbaar, duur, installatiekosten
Mobiele aircoVerplaatsbaar, goedkoopWeinig vermogen, slang die u naar buiten moet hangen
VRF-systeemVerschillende ruimtes koelen en verwarmen, geschikt voor grote ruimtesErg duur, hoge installatiekosten, energievreter

Bespaartips

Als u een airco wilt kopen is het verstandig om de bespaartips te lezen. Met deze tips zorgt u ervoor dat u de kosten voor het gebruik van een airconditioning zo laag mogelijk houdt. Hieronder staan 2 belangrijke tips waarmee u veel geld bespaart.

Tip 1. Onderhoudscontract

Als u een airco gaat kopen moet u er rekening mee houden dat de airconditioner onderhoud nodig heeft. De filters filteren vieze geurtjes en deeltjes uit de lucht. Deze moeten dus schoongemaakt worden en vervangen. Ook moet u het koelmiddel van uw airco ongeveer 1 keer per 2 jaar laten bijvullen. Dankzij deze maatregelen voorkomt u grote reparaties en maakt u langer gebruik van uw airco. Om te besparen op uw onderhoudskosten kiest u voor een onderhoudscontract. Deze kunt u gemakkelijk afsluiten bij uw aircospecialist.

Airco kopen onderhoud

Energielabel Airco kopen
Tip 2. Kies energiebewust

Let er voor de aankoop van uw airco op hoeveel energie deze verbruikt. Dit kunt u gemakkelijk zien aan het energielabel. Wij raden u aan een airco te kopen met een energielabel van A tot A++. Deze airconditioners zijn energiebewust en zorgen ervoor dat u flink bespaart op uw energiekosten.

 

Vergelijk en bespaar

Wilt u een airco kopen, maar er niet te veel voor betalen? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij erkende airco installateurs bij u uit de buurt. De prijsverschillen lopen op tot wel 40%. Door het vergelijken bent u dus een stuk goedkoper uit. De aanvraag is gratis, volledig vrijblijvend en vult u in binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op. Vervolgens ontvangt u de offertes in uw mailbox. Start de vergelijking en vind snel de beste aircospecialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aircospecialisten aan