Airco onderhoud

Bent u op zoek naar een airco specialist die onderhoudswerkzaamheden uitvoert? Een airco die goed onderhouden is zorgt voor heerlijke verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Alle prijsinformatie en informatie over airco onderhoud vindt u op deze pagina

Hoeveel kost airco onderhoud?

Wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw airco? Dan is het belangrijk dat u uw airco goed laat onderhouden. U bent wettelijk verplicht om onderhoud aan uw airco uit te laten voeren door een gecertificeerd airco specialist. Het zelf vacumeren of bijvullen van uw airco is wettelijk verboden. Hoeveel airco onderhoud kost, hangt af van een aantal factoren. In onderstaande tabel vindt u alle kosten rondom airco onderhoud.

Soort onderhoudGemiddelde prijs incl. BtwInbegrepen in de prijs
Airco bijvullen en vacumeren€ 60 - 90Bijvullen, vacumeren, arbeids- en voorrijkosten
Eenmalig onderhoud€ 140Arbeids- en voorrijkosten
Onderhoudscontract€ 90 - € 160 per jaarJaarlijks onderhoud, arbeids- en voorrijkosten
Groot onderhoud€ 150 - € 190Grote onderhoudsbeurt, bijvullen, vacumeren, arbeids- en voorrijkosten

Bespaar tot 40% op uw airco onderhoud

Wilt u graag weten hoeveel airco onderhoud kost in uw situatie? De prijzen van airco onderhoud verschillen per onderdeel en per specialist. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten bij u uit de buurt. Wist u dat u door het vergelijken tot 40% kunt besparen op het onderhoud van uw airconditioning? Bovendien worden uw gegevens alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. U zit dus nergens aan vast. Start met vergelijken en vind de beste specialist voor uw opdracht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten aan

Airco onderhoud offerte

Wanneer is uw airco toe aan een onderhoudsbeurt?

Wanneer is uw airco toe aan een onderhoudsbeurt? Dat is soms lastig te bepalen. Hieronder vindt u een checklist waarmee u controleert of het tijd is om uw airco door een specialist na te laten kijken.

Airco onderhoud infographic

1. Uw airco maakt veel geluid

Begint uw airco steeds meer geluid te maken? Grote kans dat de motor van uw airco problemen heeft. Er zijn een aantal geluiden die uw airco kan gaan maken namelijk:

Een hoog piepend geluid

Maakt uw airco een hoog piepend geluid als u de airco aanzet? Dan is er waarschijnlijk een probleem met de compressor. Er bouwt hoge druk op in het systeem wat ervoor zorgt dat uw compressor een piepend geluid maakt. Als u dit geluid hoort is het niet verstandig uw airco aan te laten. Laat een airco installateur komen om het te laten onderzoeken.

Ratelende geluiden

Maakt de buitenunit ratelende geluiden? Grote kans dat de ventilator door iets wordt geblokkeerd. Bijvoorbeeld door een tak die er tussen gekomen is. Zet de airco uit en kijk of je iets kunt vinden. Zo niet is het verstandig om een expert naar de buitenunit te laten kijken.

Een Krassend geluid

Maakt uw airco een hard krassend geluid (metaal op metaal) wanneer hij aanstaat? Waarschijnlijk is de kogellager van uw airco versleten. Het is verstandig om deze zo snel mogelijk te laten vervangen.

Borrelend geluid

Maakt uw airco een borrelend geluid? Grote kans dat er ergens een lek zit. Ook hier is het verstandig om een aircospecialist te raadplegen.

2. Het duurt steeds langer uw ruimte koel te krijgen

Duurt het steeds langer tot uw airco de ruimte op de gewenste temperatuur krijgt? Uw airco bijvullen met koelvloeistof is dan waarschijnlijk de oplossing. Koelvloeistof is schadelijk voor u en het milieu. Laat dit airco onderhoud altijd doen door een gecertificeerd aircospecialist.

3. Uw energierekening wordt steeds hoger

Merkt u dat uw airco steeds meer energie begint te slurpen en wordt de energierekening steeds hoger? Door airco onderhoud uit te laten voeren werkt uw airconditioner optimaal en zorgt u ervoor dat u niet onnodig energie verspilt.

Airco onderhoud professional

Wel of geen onderhoudscontract?

Heeft u een airco laten plaatsen maar weet u nog niet of u een onderhoudscontract af wilt sluiten? De meeste mensen zitten  liever niet vast aan een contract en laten hun airco pas maken als hij daadwerkelijk kapot is. Bedenk wel dat door airco onderhoud uw airco langer meegaat en dat u veel minder kwijt bent aan dure reparatiekosten. Daarnaast is een slecht onderhouden, vervuilde airco slecht voor uw gezondheid. Als de filters van uw airco vies zijn, wordt de lucht niet meer gefilterd en komt er vervuilde lucht uw kamer binnen. Een onderhoudscontract biedt dus 2 voordelen:

  • U voorkomt dure reparatiekosten.
  • Met een onderhoudscontract biedt de specialist een scherper tarief.
  • Uw airco gaat dankzij dit contract langer mee, omdat de aircospecialist uw airco regelmatig nakijkt.

Start met vergelijken en bespaar tot 40% op uw airco onderhoud

Als u uw airco goed laat onderhouden, geniet  u jarenlang van een heerlijk klimaat. Bent u van plan uw airco te laten reinigen, maar wilt u niet te veel betalen? De prijzen voor onderhoud aan uw airco verschillen tot wel 40%. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij airco specialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is gratis, volledig vrijblijvend en vult u in binnen 2 minuten. Airco specialisten nemen vervolgens binnen  2 werkdagen contact met u op. Vervolgens ontvangt u de offertes in uw mailbox. Start de vergelijking en vind snel de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten aan