Airco in huis

Wilt u af van het benauwde gevoel in uw huis? Een airco in huis zorgt ervoor dat u weer kunt genieten van een heerlijk klimaat in uw kamer. Op deze pagina vindt u prijsinformatie en handige tips om de beste airco te vinden voor uw situatie.

Hoe duur is een airco in huis?

Wat voor airco u in uw huis laat plaatsen is afhankelijk van de afmetingen van uw ruimte. Andere factoren die de prijs beïnvloeden, zijn:

 • De isolatie van uw woning
 • De hoeveelheid zonlicht die in uw ruimte schijnt.
 • Het soort dak.

Daarnaast heeft een airco in de woonkamer vaak meer vermogen nodig dan een airco voor in een slaapkamer. Houd daar goed rekening mee bij de aanschaf van uw airco. Bent u benieuwd naar de prijzen van de verschillende airco’s?  In onderstaande tabel vindt u alle soorten airconditioners met de bijbehorende richtprijzen.

Soort AirconditioningGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
Split airconditioning€ 1.250 – € 1.800
Multi split airconditioning€ 2.100 – € 2.800
Airconditioning zonder buitenunit€ 1.400 – € 2.200
Mobiele airconditioning€ 350 - € 600

Bespaar tot 40% op een airco in huis

Een airco schaft u niet zomaar aan. Er zijn een heleboel merken waaruit u kunt kiezen. Laat u daarom adviseren door een airco specialist. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij airco specialisten uit uw buurt. Het prijsverschil tussen deze airco specialisten loopt op tot wel 40%. U bent dus ook nog eens goedkoper uit. De aanvraag is al binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op om uw wensen door te spreken. Door meerdere offertes te vergelijken, vindt u snel en eenvoudig de beste specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten aan

airco in huis

Welke airco is geschikt voor welke ruimte?

Slaapkamer

Wilt u slapen in  een koele kamer? Een airconditioner met een vermogen van 2.5 kw is geschikt voor uw slaapkamer. Let er wel op dat uw airco stil genoeg is. Een airco met een vermogen van 2.5 kw kost gemiddeld € 1.250, inclusief professionele montage door een airco specialist.

Woonkamer

Wilt u een airco in uw woonkamer? Neem dan een airco met een vermogen van 3.5 kw. Heeft u een woonkamer groter dan 120m³? Kies dan voor een airco met een vermogen van 5.0 kw. Een airco met een vermogen van 3.5 kw kost gemiddeld € 1.600 en een model van 5.0 kw kost gemiddeld € 1.750. Dit is beide inclusief installatie door een professionele airco specialist.

split airco in huis

Kies het juiste koelvermogen

Wilt u een airco in huis die altijd goed werkt en die niet te veel energie verbruikt? Bepaal dan van tevoren hoeveel vermogen uw airco nodig heeft. In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde vermogen.

VermogenKoel Oppervlak in m³
2.5 kwruimtes tot 70 m³
3.5 kwruimtes tot 120 m³
5.0 kwruimtes tot 170 m³
7.0 kwruimtes tot 240 m³

Waarom u een airco in huis moet aanschaffen

Door een airco in huis te plaatsen, geniet u elke dag van het jaar van een aangenaam klimaat in uw ruimte. Naast het prettige klimaat bieden de meeste airconditioners nog een ander voordeel. Een airco heeft meestal ook een vochtregelaar die het vochtgehalte in uw ruimte op peil houdt.Met een airco in uw ruimte voelt u zich een stuk prettiger en fitter.

De voordelen van een airco in huis

Een airco in huis biedt verschillende voordelen:

 • Een airco in huis zorgt voor verkoeling in de zomer.
 • De meeste airco’s verwarmen uw huis in de winter.
 • Een airco in huis zorgt voor de juiste vochtbalans in uw ruimte.
 • Een airco filtert de lucht in uw huis.

De nadelen van een airco in huis

Als u een airco in huis wilt plaatsen, moet u rekening houden met een aantal nadelen:

 • Door slecht onderhoud van uw airco ontstaat een vervuilde luchtcirculatie.
 • Sommige airco’s vreten energie.
 • Airco onderhoud brengt extra kosten met zich mee.
 • Een verouderde airco kan nare geurtjes verspreiden.

Voor- en nadelen per type airco

Wilt u een airco in huis, maar weet u nog niet welk type het beste aan uw wensen voldoet? De voor- en nadelen van de verschillende type airconditioners vindt u in onderstaande tabel.

Type AircoVoordelenNadelen
Split aircoWeinig geluidshinder, neemt weinig plaats inNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Multi split aircoMeerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunitNiet verplaatsbaar, installatiekosten
Airco zonder buitenunitGeen buitenunit Niet verplaatsbaar, duur, installatiekosten
Mobiele aircoVerplaatsbaar, goedkoopWeinig vermogen, slang die u naar buiten moet hangen
VRF-systeemVerschillende ruimtes koelen en verwarmen, geschikt voor grote ruimtesErg duur, hoge installatiekosten, energievreter

airco in huis

Vind de beste specialist  voor de installatie van uw airco

Wilt u genieten van een aangenaam  klimaat in uw huis, maar wilt u niet te veel voor uw airco betalen? De prijzen van airco specialisten verschillen tot wel 40%. Wees dus geen dief van uw portemonnee en start met vergelijken. Hoe dit werkt? Vraag tot 6 offertes aan van erkende airco specialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Het voordeel is dat de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend is.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten uit uw buurt aan