Airco installateur

Wat doet een airco installateur nou eigenlijk? Dankzij een goed uitgevoerde airco installatie geniet u direct van een aangenaam klimaat in uw ruimte. Van prijsinformatie tot de werkzaamheden van een airco installateur: op deze pagina vindt u alle informatie.

Wat kost het inhuren van een airco installateur?

Benieuwd hoeveel het installeren van uw airco gaat kosten? In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde installatiekosten per type airco.

Type airconditioningGemiddelde installatie kosten incl. btwInbegrepen
Split airconinditioning€ 400Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Multi split airconditioning€ 650Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg
Airconditioning zonder buitenunit€ 500Voorrijkosten, arbeid, vervanging onderdelen, uitleg

Totstandkoming van de kosten

Hoe duur airco installateurs zijn, hangt af van de onderstaande factoren:

  • Hoe ervaren is de airco installateur? (leerling of ervaren airco specialist)
  • Wat voor type airco is het?
  • Hoe groot is het project?

De klus kan op 2 manieren worden berekend:

  • Door middel van een uurtarief.
  • Door middel van een vast bedrag.

Een uurtarief van een airco installateur ligt rond de € 55 en de vaste prijs hangt af van het soort airconditioning dat u kiest. We raden u aan om van tevoren een vaste prijs af te spreken met uw airco installateur, zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Airco installateurs vergelijken

Wilt u weten wat de exacte prijs is van de installatie van uw airco? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van airco installateurs bij u uit de buurt. Het prijsverschil van een airco installatie loopt op tot wel 40%. U bent dus ook nog eens goedkoper uit. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, gedaan in 2 minuten. Start de vergelijking en vind snel en eenvoudig de beste airco specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Airco installateur

Wat doet een airco installateur?

Bent u benieuwd wat de werkzaamheden zijn van airco installateurs en hoe een airco installatie in zijn werk gaat? Hieronder vindt u een stappenplan van de werkzaamheden van uw airco installateur. Let wel, dit is een standaard stappenplan. De werkwijze van de installateur kan per situatie verschillen.

Stap 1Het ophangen van de binnenunit
Stap 2Boorwerken plaatsen voor de leidingen
Stap 3De leidingen doorvoeren
Stap 4Het plaatsen van de buitenunit
Stap 5Het aansluiten van de koelleiding en stuurkabel
Stap 6Het afpersen, vacumeren en controleren van de werking
Stap 7Het opruimen van de werkzaamheden
Stap 8De gebruiker instructies geven

Heb ik een airco installateur nodig?

Mobiele airco’s

Heeft u 2 linkerhanden en denkt u dat u een airco installateur nodig heeft? Een mobiele airco kunt u vaak zelf installeren. U sluit deze vaak gemakkelijk zelf aan en stelt deze handmatig in. Mobiele airco’s worden vaak voorzien van een duidelijke handleiding, waardoor u de installatie gemakkelijk zelf uitvoert.

Inbouw airco’s

Inbouw airco’s zijn echter lastig te installeren, hierbij is vaak diepgaande vakkennis nodig. Daarnaast is het verplicht om het afpersen en vacumeren van uw airco te laten uitvoeren door een erkend en gecertificeerd monteur.

split airco installateur

Schakel een airco installateur in

In de praktijk blijkt er nogal eens wat mis te gaan als mensen zelf een airco installeren. Daarom is het verstandig om een expert het werk te laten uitvoeren. Hoe vindt u snel en gemakkelijk een airco installateur bij u in de buurt? Simpel. Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van gerenommeerde aircospecialisten bij u in de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met u op. Daarnaast is de aanvraag geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Airco installateur offerte